Politic RSS
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a vizitat uzina de tractoare din Minsk
Iunie 26, 2012 - 12:54
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a vizitat, în după-amiaza zilei de ieri, Uzina de Tractoare din Minsk (Minskii Tractornii Zavod), în cadrul vizitei oficiale în Republica Belarus.
 În cadrul acestei vizite, Președintele Parlamentului a fost informat de către partea belarusă privind activitatea întreprinderii, fiind menționat faptul că Uzina de Tractoare din Minskface parte din primii opt producători specializați din lume și asigură circa opt-zece la sută din producția mondială de tractoare. Producția întreprinderii este prezentă în circa șaizeci de țări ale lumii, calitatea tractoarelor belaruse fiind pe măsura exigențelor mondiale.

În context, președintele Parlamentului Marian Lupu a apreciat activitatea întreprinderii vizate și a menționat că, de mulți ani, calitatea tractoarelor belaruse este apreciată și de către beneficiarii din Republica Moldova. Șeful Legislativului a specificat că tractoarele Uzinei din Minsk sunt solicitate pe piața din Moldova și, importate, sunt utilizate pe scară largă în economia națională. De asemenea, Președintele Parlamentului a mai opinat în favoarea creării de întreprinderi mixte de asamblare a tractoarelor, a troleibuzelor și a tehnicii agricole pe teritoriul Republicii Moldova cu participarea întreprinderilor belaruse.
comments powered by Disqus
24 h.md Categorii
Telefon: 373 22 232 629, 232 845, 232 664
E-mail: office@24h.md
Adresa: Chişinău, str. Bănulescu Bodoni 57/1